Izdvajamo
klikcon logo

KLIKCon – Sajam gaminga i pop kulture!

KlikCon je prvi sajam igara, pop kulture i informacionih tehnologija van područja Beograda, a održaće se od 10. do 12. maja 2019. godine na Šumadija sajmu, u Kragujevcu

KLIKCon

Dnevna ulaznica: 300 RSD
Trodnevna ulaznica: 700 RSD

SQL Sesija sa Milošem Radivojevićem

KGCODE > Vesti  > Događaji  > SQL Sesija sa Milošem Radivojevićem
SQL Sesija sa Milošem Radivojevićem

SQL Sesija sa Milošem Radivojevićem

U cetvrtak 18.04. od 19h u KG Hubu smo se okupili da čujemo iskustva iz prve ruke i naučimo nešto više o SQL-u.

Predavanje je držao Miloš Radivojević, naš sugrađanin koji već dugo radi u Beču u centrali BWina jedne od najvećih svetskih kladionica, svakodnevno se boreći sa zahtevima koje ogromni saobraćaj donosi, a gde brzina i bezbednost igraju najbitniju ulogu. Još bitnije, Miloš je i stalni predavač na ovu temu po konferencijama širom sveta, a o njegovom znanju i kvalitetu prenošenja znanja dovoljno govori to što je jedan od izabranih da budu autori izdanja Microsoftovog SQL Server Developers Guide (https://www.amazon.com/SQL-Server-2017-Developers-Guide/dp/1788476190). Miloš nam je pricao o najčesćim greškama koje developeri prave prilikom kreiranja baza i na koji način one utiču na performanse. Relacioni model postoji skoro 50 godina, ali mnoge stvari jos uvek ljudi ne razumeju, i neke od najkontroverznijih su bile predstavljene na ovoj sesiji.

Milos je proteklih dana predavanja držao u Sijetlu, Kopenhagenu, Zagrebu, Bratislavi… Imali smo prilike da ga vidimo, čujemo i pitamo sve što želimo u najneformalnijoj mogućoj atmosferi, umesto da čekamo narednu Sinergiju gde je redovan predavač.

Kao sto je Miloš i obećao evo prezentacije za one koji su bili na predavanju prošle nedelje (i za one koji nisu bili, da čisto vide šta su propustili).

Ivan Mihailović
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website