Izdvajamo
klikcon logo

KLIKCon – Sajam gaminga i pop kulture!

KlikCon je prvi sajam igara, pop kulture i informacionih tehnologija van područja Beograda, a održaće se od 10. do 12. maja 2019. godine na Šumadija sajmu, u Kragujevcu

KLIKCon

Dnevna ulaznica: 300 RSD
Trodnevna ulaznica: 700 RSD

Prvi Techmakers International Women`s s Day u Kragujevcu

KGCODE > Vesti  > Događaji  > Prvi Techmakers International Women`s s Day u Kragujevcu

Prvi Techmakers International Women`s s Day u Kragujevcu

11. marta u Kragujevačkom Startit centru je održan prvi International Women`s Day (IWD) organizovan od strane ambasadorke Google Women Techmakers Community Anastasije Engelhardt uz veliku  podršku kragujevačke IT firme Lioneight i Startit centra.

Cilj IWD je osnaživanje žena u IT svetu kroz predavanja i diskusije.Ovogodišnji IWD je imao 4 tech predavanja:

Anastasia Engelhardt “Break the stereotype: 7 mitova o QA poslu”, Anđela Petrović “Kako postati project manager”, Ljiljana Matić “Tips & tricks: Angular za Junior”,  Vesna Miloivanović “CI/CD with github Actions”. Pored toga u keynote Ana Račić ispričala (fali kraj)

Preko 60 ljudi je imalo priliku da sazna više o zanjimanjima QA engineer-a, Project manager-a, DevOps-a i Frontend developers, kao i da se povežu sa predavaćima na networking pauzama. Ovakvi meetupovi su od velike važnosti za kragujevačku IT zajednicu i nadamo se da će se International Women`s Day održati i sledeće godine.

Ivan Mihailović
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website