Izdvajamo
klikcon logo

KLIKCon – Sajam gaminga i pop kulture!

KlikCon je prvi sajam igara, pop kulture i informacionih tehnologija van područja Beograda, a održaće se od 10. do 12. maja 2019. godine na Šumadija sajmu, u Kragujevcu

KLIKCon

Dnevna ulaznica: 300 RSD
Trodnevna ulaznica: 700 RSD

Naši gimnazijalci su najbolji na nacionalnom takmičenju u robotici

KGCODE > Vesti  > Događaji  > Naši gimnazijalci su najbolji na nacionalnom takmičenju u robotici

Naši gimnazijalci su najbolji na nacionalnom takmičenju u robotici

Ekipa “Lego Mafia”, koju čine srednjoškolici Prve kragujevačke gimnazije, postigla je fenomenalan uspeh na regionalnom takmičenju u robotici poznatijem kao “Finale regije Adria” koje je održano 18. marta u Ljubljani. Takmičenje je organizovano od strane “Super Glavce” na fakultetu elektotehničkih nauka sa 220 učesnika podeljenih u 28 ekipa. Gore pomenuti tim gimnazijalaca, “Lego Mafia”, je sa svojim projektom “Briketiranje džibre” odneo drugo mesto na takmičenju u Sloveniji.

Sam cilj projekta jeste da otpad koji nastaje priliko prečenja rakije bude preradjen a potom i iskorišćen sa svrhom ogrevnog materijala. Zanimljivo je da su učenici sami radili na konstruisanju i programiranju logo robota osmišljenog da autonomno reši niz prepreka na zadatom terenu, a pruženu podršku su imali od strane mentora i nastavnika. Ova sjajne ekipa je pre toga osvojila prvo mesto na takmičenju “First Lego Liga” u Jagodini čime je osigurala svoje učešće na regionalnom takmičenju.

Nakon zarežanih uspeha, ovu ekipu sada čeka svetsko takmičenje, koje će biti održano u maju ove godine. Svetko takmičenje će se održati u Maroku, tačnije u Marakešu, a iskreno se nadamo da će ova mlada perspektivna grupa “Lego Mafia” postignuti podjednako dobre rezultate.

Naravno, za odlazak u Maroko potrebna su velika sredstva pa vas pozivamo da pomognete kragujevačkim gimnazijalcima. Oni sredstva za put u Maroko prikupljaju na platformi Donacije, a sve detalje kako možete pomoći možete videti na linku https://www.donacije.rs/projekat/legomafia/

Ivan Mihailović
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website