Izdvajamo
klikcon logo

KLIKCon – Sajam gaminga i pop kulture!

KlikCon je prvi sajam igara, pop kulture i informacionih tehnologija van područja Beograda, a održaće se od 10. do 12. maja 2019. godine na Šumadija sajmu, u Kragujevcu

KLIKCon

Dnevna ulaznica: 300 RSD
Trodnevna ulaznica: 700 RSD

1. online KG CODE meetup – Dejan Sarka i Milos Radivojevic

1. online KG CODE meetup – Dejan Sarka i Milos Radivojevic

KG CODE će ovog 1. maja pokušati da pomogne malo u borbi protiv COVID-19 i pomogne vam da ostanak kući u vreme praznika bude bar malo lakši.

Kako ne možemo da se skupimo u Hub-u, a zatim i u neformalnom ambijentu, odlučili smo da probamo da iskoristimo priliku i uz pomoć našeg Miloša Radivojevića ogranizujemo seriju online predavanja na kojima bi bar mogli da naučimo nešto novo.

Za početak, 1. maja od 18:00, znanje nam prenose Dejan Sarka (16xMVP) i Miloš Radivojević (6xMVP).

Link za pristup meetupu

Agenda:

Data Overview and Manipulation – T-SQL, R, Python

In a real data mining or machine learning project, you spend more than half of the time on data preparation and data understanding. The R language is extremely powerful in this area. The Python language is a match. Of course, you do work with data by using T-SQL. You will learn in this session how to get data understanding with really quickly prepared basic graphs and descriptive statistics analysis. You can do advanced data preparation with many data manipulation methods available out of the box and in additional packages from R and Python. After this session, you will understand what tasks data preparation involves, and what tools you have in SQL Server suite for these tasks.

Speaker: Dejan Sarka, Data Platform MVP, MCT, author of 18 books, database consultant, Slovenia

Parameter Sniffing with SQL Server Stored Procedures

Procedura se izvršava veoma sporo u aplikaciji, ali je zato brza u SSMS-u; juče je sve bilo u redu, ali od jutros sve tajmaut do tajmauta; za korisnike iz onog odeljenja sve funkcioniše odlično, ali se zato iz ovog odeljenja žale kako ništa ne valja; kad pretražuje po datumu odziv je trenutan, ali kad koristi identifikacioni broj čeka se desetak sekundi na rezultat, juče je bilo obrnuto…
Verujem da je svaki programer koji je pisao kod koji poziva objekte SQL Servera više puta primio ovakve pritužbe od korisnika aplikacija i servisa, stoga smo se odlučili da u ovoj sesiji ponudimo objašnjenje ovog povremeno veoma neprijatnog fenomena kontroverznog imena – parameter sniffing.
Razume se, pored objašnjenja zašto i kako nastaje, ponudićemo i nekoliko rešenja za ovaj problem i prodiskutovati o tome koje rešenje treba primenjivati u kojoj situaciji.
Sesiju će lakše pratiti oni kojima je poznato kako SQL Server upravlja planovima izvršenja za uskladištene procedure, a i ostali će se, verujem, snaći i poneti nešto što mogu primeniti u svakodnevnom radu kad ova pošast što se navrzla na nas prođe.
Speaker: Miloš Radivojević, Data Platform MVP, bwin, Austria

Prijave na https://docs.google.com/forms/d/1Dtxt-BYmdANcw0mrE2duho-UgZJdb1kss83CdLRpH28/edit

Link za meetup svi prijavljeni dobice na mail 24 sata pre pocetka i na Facebook stranici KG CODE

Date

25/04/2020

Category

Događaji, IT scena, Predavanja